خبرگزاری مهر - گروه ورزشی: «استقلال به الهلال می بازد اما خدا کند بد نبازد»، این جمله ای بود که قبل از دیدار نماینده ایران و عربستان از زبان هواداران، کارشناسان و پیشکسوتان فوتبال به ویژه استقلالی ها بارها بر زبان آمد.
پرسش این است که این ذهنیت از کجا نشات گرفته بود که بخش قابل توجهی از اهالی فوتبال این جمله را تکرار می کردند و اعتقاد داشتند استقلال برابر الهلال شکست خواهد خورد و شانس اندکی برای صعود به مرحله بعد دارد؟
شکست در جام حذفی و پریدن یک جام
آبی های ایران که فصل بیستم لیگ برتر را با حاشیه ها و نوسان زیادی به پایان بردند امیدوار بودند پس از عبور از پرسپولیس در جام حذفی و رسیدن به فینال بتوانند عنوان قهرمانی را به خود اختصاص دهند اما شکست برابر فولاد رویای آنها را بر باد داد تا شرایط به همان سختی بماند که در پایان لیگ برتر باقی مانده بود.
شکست برابر فولاد در فینال جام حذفی کار را برای مددی و مجیدی سخت کرد
اختلاف مددی و مجیدی و لطمه به استقلال
مدیرعامل و سرمربی استقلال در طول فصل بیستم لیگ برتر رابطه خوبی با هم نداشتند و فرهاد مجیدی بارها از نحوه مدیریت احمد مددی انتقاد کرد. اختلاف نظر این دو آنقدر طول کشید و آنقدر عمیق شد که هر هواداری به آن پی برد و بزرگترین لطمه را به آبی پوشان زد. این کار تا جایی پیش رفت که مجیدی بدون توجه به باشگاه از طریق دوستانش پاداش های دندان گیر به خاطر بردها به بازیکنانش پرداخت کرد.
آشتی به خاطر نقل و انتقالات یا ...
مدیرعامل و سرمربی استقلال اما در طول فصل نقل و انتقالات رفتاری کاملا برعکس گذشته داشتند. این دو دور یک میز می نشستند و با بازیکنان جدید و آنهایی که قرارداد داشتند برای تمدید صحبت می کردند. حتی مددی و مجیدی برای نهایی کردن کار مهدی قایدی راهی امارات شدند و هر چند انتقال او را در ابتدا تکذیب کردند اما وقتی فیلم حضور مهاجم آبی ها در تمرین الاهلی منتشر شد ناچار به تایید شدند. با «دوست» شدن مددی و مجیدی این پرسش مطرح شد که دلیل این اتفاق فصل نقل و انتقالات و جذب بازیکنان است یا انتقال قایدی به امارات؟
انتقال مهدی قایدی یکی از پاشنه آشیل های مدیریت باشگاه استقلال است
تدبیر مجیدی برای دیدار با الهلال
سرمربی استقلال برای این که بتواند کمبودهای فنی تیمش را برطرف کند چند روز مانده به بازی با الهلال آبی ها را به امارات برد تا در فضایی آرام تمرینات خود را دنبال کنند. با وجود این که برخی بازیکنان تازه به جمع تیم اضافه شده بودند و هماهنگی کافی با سایرین نداشتنند اما در اردوی امارات به شرایط بهتری رسیدند. این بهترین تدبیر فرهاد مجیدی برای نزدیک کردن بازیکنان قدیم و جدید استقلال بهم بود.
ضربه ای که استقلال از خودش خورد
آبی های ایران در حالی به مصاف الهلال رفتند که از نام و «ساز و برگ» حریف برای این دیدار ترسیده بودند. ترس از جذب بازیکنان چند میلیون دلاری و تیمی که با تبلیغات زیاد خودش را مدعی قهرمانی در آسیا معرفی کرد. شاید این پاسخ همان پرسشی باشد که استقلال را یک تیم بازنده می دانستند. اما وقتی سوت پایان بازی زده شد همه آنها متوجه شدند الهلال را بی جهت بزرگ کرده بودند و ترس را بی مورد به جان خودشان انداختند تا ضربه را از درون بخورند نه از حریف عربستانی.
فرهاد مجیدی نتوانست ترس از نام الهلال را از بازیکنانش دور کند
تیم های عربی از فوتبال ایران می ترسند
هر چند هم که تیم های عربی بازیکنان بزرگ دنیا را به خدمت بگیرند و بخواهند در آسیایی آقایی کنند باز هم دلیل نمی شود که از فوتبال ایران نترسند. این اتفاق بارها ثابت شده و بازیکنان و مربیان رقیبان هم بر این نکته تاکید کرده اند که ایران یکی از قدرت های برتر آسیاست و بازی کردن با آنها بسیار سخت است.
بررسی شرایط تیم های عربی که بازیکنان بزرگ دنیای فوتبال را هم جذب کردند نشان می دهد آنها در اکثر دیدارهایشان برابر تیم های ایران شکست خورده اند. السد قطر با ژاوی هرناندز اسپانیایی چند بار مغلوب تیم های ایرانی شد؟ الهلال و دیگر تیم های عربستانی و تیم های اماراتی چند بار؟
با وجود این که باید تاکید کرد تجهیزات، تدارکات و امکانات همه این تیم ها حتی در برخی موارد بالاتر از استانداردهای دنیاست اما در داخل زمین فوتبال ایران برتر از آنهاست. اما آنچه باعث باخت و ناکامی ایرانی ها می شود، اثرات منفی ناشی از فکر کردن به همین تجهیزات و امکانات و بازیکنان میلیون یورویی است. این را استقلال در اکثر دقایق بازی با الهلال ثابت کرد و نشان داد اگر از خودش لطمه و ضربه نمی خورد، الهلال نمی توانست نماینده ایران را شکست دهد.
الهلال آنقدر هم تیم قوی نبود که استقلال نتواند آن را ببرد
چرا می گویند احمد مددی باید برود؟
بعد از شکست استقلال برابر الهلال اکثر هواداران و پیشکسوتان استقلال در اظهار نظرها و پیام هایشان تاکید کردند که این تیم مشکل مدیریتی دارد و حمید سجادی باید فکری به حال مدیریت استقلال کند و یک مدیر قدرتمند را به جای احمد مددی انتخاب کند.
پرسش این است که چرا این عده معتقدند که احمد مددی باید برود؟
مددی در طول حضورش در استقلال توانسته بخشی از بدهی های این باشگاه را بدهد، قرارداد تعدادی از بازیکنان را با کمک فرهاد مجیدی تمدید کرد، منابع مالی پرداخت مطالبات بازیکنان را فراهم کرد و تیم تحت مدیریت او فینالیست جام حذفی شد و در لیگ هم به عنوان سوم رسید. با این حال نظر اکثریت این است که او باید برود.
مدیرعامل به چه مواردی متهم است؟
مددی متهم است که در فصل نقل و انتقالات نتوانسته قرارداد چند بازیکن تاثیرگذار را مدیریت کند تا آبی ها بدون این بازیکنان به مصاف الهلال بروند و بازنده شوند. مسعود ریگی و فرشید اسماعیلی از جمله مهمترین آنهاست. مدیرعامل استقلال متهم است که در انتقال مهدی قایدی به الاهلی امارات صداقت و شفافیت لازم را با هواداران و کادر فنی نداشته و با وجود این که در جریان انتقال این بازیکن بوده اما آنها را انکار کرده است!
احمد مددی متهم است که رابطه خوبی با کادر فنی نداشته و نتوانسته شرایط و آرامش لازم برای تمرکز روی مسائل فنی را برای فرهاد مجیدی فراهم کند تا سرمربی آبی ها خودش وارد عمل شده و مشکلات تیم را حل کند. مددی اما همه این اتهامات را رد می کند و از زبان معاونش می گوید که همه چیز درست انجام شده است.
برخلاف این تصویر مددی و مجیدی هیچگاه نتوانستند «تیم» خوبی برای مدیریت استقلال باشند
مجیدی هم در شکست مقصر است
همین تناقض ها و اختلاف نظرهایی که در این موارد وجود دارد عاملی شده است که همه بگویند مددی باید برود و سجادی باید یک مدیر قوی برای استقلال انتخاب کند تا فصل آینده اتفاقات تلخ فصل قبل تکرار نشود و آبی های تهران به آرامش برسند. شکست برابر الهلال این خواسته را تشدید کرد اما همه تقصیرهای شکست گردن مددی نیست و فرهاد مجیدی هم به اندازه ای که نتوانست تیمش را از نظر روانی برای نترسیدن از الهلال آماده کند مقصر است.
نظر شما